Dutch masters of steel since 1667
NL
Dutch Masters of Steel since 1667

MHB hoogwaardige verpakkingen: hoe werkt het?

Gepubliceerd: 30 maart 2023 | Auteur: Herman van Meel

 

Een mooi beeld bij MHB, de houten transportverpakkingen. Na een intensieve opleiding en herinrichting van een deel van de werkplaats bouwen wij bij MHB de duurzame houten transportverpakkingen zelf. Naast expertise in staal, nu ook expert in transportverpakkingen van onze stalen kozijnen en glas. Als het gaat om verpakken en transporteren van onze goederen is het belangrijk dat dit veilig gebeurd en de kwaliteit van onze goederen gewaarborgd blijft.

Onze stalen kozijnen, glas en accessoires worden overzee verscheept, wat een aantal weken duurt voordat ze ter plaatse aankomen om geïnstalleerd te worden. Bij MHB willen we ervoor zorgen dat als alles ter plaatse is, onze klanten geen vertraging oplopen door ontbrekende of beschadigde goederen. Daarom hebben wij ervoor gekozen onze afhankelijkheid van externe partijen zoveel mogelijk te beperken en in house onze goederen te controleren en te verpakken.

De houten kisten die gebruikt worden voor transport worden door ons team in elkaar gezet, zodat we weten dat ze gebouwd zijn volgens onze kwaliteitsnormen. Onze op maat gemaakte kozijnen zijn verpakt in beschermend schuim – tot een dikte van 1 inch -, gebouwd om schokken van de oceanen en trillingen van wegen te weerstaan.

Glascontrole - bewerkt - HDR1-s

Elke ruit wordt individueel geïnspecteerd op een industriële lichtbak. We hebben het over een box van ruim 4,5 x 3,5 meter met speciale verlichting. Zodra de ruit door de inspectie komt, worden er foto’s van de ruit gemaakt voordat hij verticaal in een houten krat wordt geladen. Als het niet door de inspectie komt – denk aan kleine krasjes, puntjes, deukjes of andere onvolkomenheden – bestellen we een vervangend product en stellen we oplossingen en opties voor waarover onze klanten kunnen beslissen. Met andere woorden, we weten dat elke ruit die naar zijn eindbestemming gaat, onze strenge kwaliteitscontrole heeft doorstaan.

Elke lading wordt gefotografeerd voordat we het deksel van de houten kist sluiten. Op verzoek van de klant kunnen we deze foto’s delen, zodat ze zeker weten dat we onze beloften nakomen. Naast foto’s plaatsen we Tip ’n Tell en Drop ’n Tell impactindicatoren binnen en buiten de houten kratten, een krat kan immers tot 6000 lbs wegen. Eventuele incidenten of ongevallen tussen vertrek en aankomst op het terrein van de klant worden door deze eenvoudige maar zeer doeltreffende indicatoren geregistreerd.

Houten kist - bewerkt - HDR1-s

Zodra we onze checklists en dubbele controles hebben afgewerkt, worden de kratten in containers geladen, die door ons worden verzegeld, opgehaald door onze logistieke partner en naar de haven van Rotterdam vervoerd. Vanaf dat moment volgen we het schip en delen we wekelijks de voortgang met onze klanten.

Auteur

MHB Medewerker verpakkingen
Herman van Meel Medewerker Verpakkingen

Herman werkt al meer dan 43 jaar bij MHB en is een expert als het gaat om het assembleren en exporteren van onze ramen en deuren.

Categorieën
ProductieStaalmeesters

Direct naar

4 maart 2024

De kunst van het lassen

# Staalmeesters |
MHB Classic-ISO 2011 DE Bauhaus Dessau 3550 HR (25)

Thermisch onderbroken stalen ramen en deuren