Dutch masters of steel since 1667
NL
Dutch Masters of Steel since 1667

Projectleider Ivo vertelt zijn verhaal

Gepubliceerd: 12 april 2022 | Auteur: Ivo Tijssen

Van Engineer naar Projectleider bij MHB

Na mijn studie Werktuigbouwkunde begon ik mijn carrière in de olie- en gasindustrie. Na 13 jaar besloot ik de overstap te maken naar de stalen deuren- en ramenindustrie bij MHB. Bij MHB heb je zelf grip op je groei en de volgende stap bepaal je zelf. Om je hier een beter beeld bij te geven, deel ik mijn ervaring waarin ik mijzelf heb ontwikkelt van Engineer naar Projectleider.

5 Jaar geleden begon mijn uitdaging bij MHB. Met mijn werktuigbouwkundige achtergrond kon ik bij MHB de start maken als Engineer. In mijn eerste anderhalf jaar als Engineer heb ik alles kunnen leren over de werkwijze, constructiemethoden en specialismen van MHB. Wat mij aansprak in de functie was de goede mix van theorie en praktijk. Ondanks dat je als Engineer een kantoorbaan hebt sta je heel dicht bij het product vanwege de fabriek bij MHB en de bezoeken op de bouw. Nadat ik als Engineer de werkwijze van MHB eigen heb kunnen maken, kon ik doorgroeien naar Projectleider. Onder begeleiding van een ervaren Projectleider werd ik verantwoordelijk voor mijn eerste projecten. Naast de interne begeleiding heb ik aanvullende cursussen gevolgd om zo goed mogelijk te kunnen groeien in de rol van Projectleider. De productkennis die je als Engineer opdoet is erg belangrijk omdat dit ervoor zorgt dat je als Projectleider binnen MHB optimaal kan functioneren.

Wat mijn werk als Projectleider uitdagend maakt is de veelzijdigheid aan projecten. De producten van MHB zijn toonaangevend binnen de wereldwijde stalen façade markt waardoor je op bijzondere locaties komt en werkt aan unieke projecten. De projecten waaraan ik heb gewerkt zijn heel divers en lopen uiteen van de tijdelijke huisvesting van de Tweede Kamer tot de hoogste houten woontoren van Europa, HAUT. Maar ook ziekenhuizen zoals het Radboud UMC en het trainingscomplex van PSV. Ik ben verantwoordelijk voor het gehele traject in de uitvoeringsfase van het project. Daarbij vind ik het erg leuk om multidisciplinair samen te werken. Ik ben betrokken bij het engineeringsproces, het fabricageproces en ben montagebegeleider. Ook ben ik verantwoordelijk voor de planning van het project en het financiële aspect. Ik werk nu ruim drie jaar bij MHB als projectleider. Projectleider is een dynamische en verantwoordelijke functie, waar ik al mijn vakkennis kan inzetten. En het leuke hiervan is, je leert iedere dag weer bij!

 

Meer over Staalmeesters

Auteur

MHB projectleider
Ivo Tijssen Projectleider

Ivo is ruim 3 jaar projectleider bij MHB, een dynamische en verantwoordelijke functie, waar hij al zijn vakkennis kan inzetten.

Categorieën
Staalmeesters

Direct naar

23 december 2022

Van vader op zoon, de 12e generatie

# Geschiedenis | Staalmeesters |