Dutch masters of steel since 1667
NL
Dutch Masters of Steel since 1667

Van vader op zoon, de 12e generatie

Gepubliceerd: 23 december 2022 | Auteur: Tamara Gouda

Innovatie, avontuur en samen mooie dingen maken: het afscheidsinterview met Mark Mathijssen

MHB is een familieverhaal; na meer dan 30 jaar bij MHB te hebben gewerkt, heeft Mark Mathijssen in mei 2022 het stokje over gedragen aan zijn zoon Simon Mathijssen, de 12e generatie. Dus nu, een mooi moment om terug te blikken met Mark op 30 jaar MHB.

“MHB is voor mij avontuur aangaan, innoveren en samen mooie dingen maken. Al op jonge leeftijd wist ik dat ik het bedrijf ooit over zou nemen samen met mijn neef Remko Mathijssen. Mijn diepste wens was om een diamant in de Betuwe te maken. Waar iedereen elkaar ondersteunt, plezier in het werk heeft in een omgeving waar je graag bent. Kortom; waar je samen mooie dingen maakt. En dat we nu over de hele wereld de mooiste puien en ramen leveren dat had ik nooit durven dromen. Daar kijk ik met plezier op terug.”

Mark heeft architectuur, engineering en innovatieve productie weten te combineren tot de meest vooraanstaande ontwerpen binnen de stalen ramen en deuren industrie en heeft MHB getransformeerd tot een wereldspeler. Met zijn innovatieve karakter en drang naar avontuur heeft MHB nieuwe producten weten te ontwikkelen, waarvan de SL30®- en SL30-ISO®-profielsystemen één van de belangrijkste zijn.

Wereldwijd exporteren

“Een mooie periode die mij bij blijft is het opzetten van de export. Een belangrijke stap hierin, was ons gepatenteerde profielsystemen presenteren op bouwbeurzen. Zo waren wij in 2010 voor het eerst op een internationale bouwbeurs, op de BAU, dé internationale bouwbeurs, in München. Later hoorden we dat grote architecten uit de VS hadden laten weten dat onze profielsystemen de enige echte nieuwe innovaties waren van de hele bouwbeurs! Wij dus, MHB, een familiebedrijf uit Herveld. Dat is dan toch een mooi compliment om te mogen ontvangen. Het reizen heeft mij geïnspireerd. Met de ideeën die hieruit voort kwamen in combinatie met het advies van het bestuur, die zorgde dat wij als bedrijf de middenweg gingen bewandelen, kan ik zeggen dat wij als MHB mooie dingen hebben bereikt waar wij trots op mogen zijn. Mede dankzij de unieke cultuur binnen MHB en de Meer Licht groepen waarbij ruimte wordt gegeven aan praktische dingen zoals onze gezondheid, is er een cultuur geschept van innovatie en open staan voor elkaar.”

Continuïteit MHB

De ervaring die Mark in deze vele jaren heeft opgebouwd, is van onschatbare waarde voor MHB en de continuïteit van het bedrijf. Daarom blijft Mark deel uitmaken van het bestuur van MHB en zal hij waar nodig advies en raad geven. Het is nu aan Simon Mathijssen en zijn team om de lange traditie van innovatie, vakmanschap en hoge kwaliteit voort te zetten.

De traditie van het familiebedrijf blijft voortvarend doorgaan, MHB is opnieuw overgegaan van vader op zoon. Simon is de 12e generatie Mathijssens die aan het roer van MHB staat. Simon is werkzaam geweest als directeur van de Business Unit Buitengevels en heeft de afgelopen jaren diverse andere rollen binnen MHB vervuld. “Hij kent onze producten, de organisatie en onze klanten en partners goed en ik heb alle vertrouwen in zijn leiderschap en ondernemerscapaciteiten,” aldus Mark Mathijssen. “Daarnaast zal hij ondersteund worden door een goed en ervaren team.”

“Het is een mooi avontuur geweest, het voelt of mijn wens is uitgekomen. Wat ik het meest ga missen is samen dingen bedenken, te gekke dingen doen en samen genieten van het proces.”

Auteur

MHB Recruiter
Tamara Gouda Recruiter / Marketeer

Tamara is creatief, ondernemend en sociaal. Met passie en enthousiasme voor het vak Recruitment en Marketing, houdt zij zich bezig met het het sociale aspect van de organisatie.

Categorieën
GeschiedenisStaalmeesters

Direct naar

30 maart 2023

MHB hoogwaardige verpakkingen: hoe werkt het?

# Productie | Staalmeesters |
MHB Classic-ISO 2011 DE Bauhaus Dessau 3550 HR (25)

Bauhaus Dessau