Dutch masters of steel since 1667
NL
Dutch Masters of Steel since 1667
Discover

Pure materialen

MHB werkt al meer dan 350 jaar met staal. Van generatie op generatie hebben wij ons meesterschap ontwikkeld met staal als duurzaam bouwmateriaal en het ontsluiten van de kracht die het herbergt. MHB werkt uitsluitend met de massieve vorm van staal en edelmetalen, om de hoogste kwaliteit en de beste producten te kunnen garanderen. Het produceren van massief stalen profielsystemen, ongeëvenaard in hun sterkte en slankheid, is mogelijk dankzij de pure vorm van het materiaal: massief staal. Zo kunnen architecten weer met echte vrijheid ontwerpen.

 

Thermisch onderbroken massief staal:

In 2005 ontketende MHB een staalrevolutie voor ramen en deuren met de creatie van een massief stalen profielsysteem, met ultraslanke zichtlijnen en uitstekende isolatie-eigenschappen. Massief staal stelt architecten weer in staat om met vrijheid te ontwerpen. Het biedt sterkte in combinatie met een ongelooflijke duurzaamheid.

 

 

MHB solid steel
MHB Brushed STST

Geborsteld roestvast staal:

Geborsteld roestvast staal krijgt een speciale behandeling van onze Staalmeesters. Door verschillende schuur- en polijsttechnieken toe te passen, krijgt het roestvrij staal een uniek geborstelde look. Geborsteld roestvaststaal wordt steeds populairder in architecturale toepassingen zowel voor binnen als buiten, omwille van zijn corrosiebestendigheid, uitstraling en duurzaamheid.

 

Staal met kleurcoating

Een uitstekende oppervlaktebehandeling is van cruciaal belang voor de levensduur van een product. Poedercoating is de beste oppervlaktebehandeling voor het conserveren van staal. Van alle behandelingen biedt poedercoating de dikste beschermlaag, waardoor de levensduur van MHB producten wordt gemaximaliseerd tot 100+ jaar met minimaal vereist onderhoud.

Alle stalen deuren en ramen van MHB worden gepoedercoat in de gecertificeerde in-house oppervlaktebehandeling faciliteiten. Hierdoor kunnen wij uitstekend toezicht houden door middel van strenge kwaliteitscontroles gedurende het gehele proces. MHB is één van de weinige bedrijven ter wereld met een Qualisteelcoat C5 certificering, de hoogst mogelijke certificering voor de oppervlaktebehandeling van staal. Alle RAL-kleuren kunnen door MHB worden aangebracht, evenals unieke kleureffecten.

 

 

 

Edelmetalen

MHB biedt een exclusieve lijn van pure en massieve materialen die voorheen alleen werden gebruikt voor superjachten, luxe interieurs en musea zoals het Louvre Abu Dhabi. Deze exclusieve materialen kunnen architecten helpen bij het bereiken van een esthetisch superieure uitstraling en bieden de ontwerper een breed scala aan mogelijkheden. Door gebruik te maken van de kracht van massief staal in combinatie met pure metalen zoals brons, kan een uitzonderlijke en uiterst duurzame gevel worden gecreëerd. Door het uitgebreide vakmanschap dat op elk exotisch metaal wordt toegepast, zal iedere stalen raam, deur & gevel een unieke look krijgen.

 

Brons:

De Romeinen waren de eersten die brons gebruikten voor de bekleding van deuren. Brons heeft de unieke eigenschap om in de loop der tijd te patineren en donkerder worden. Dit is een natuurlijk proces, waardoor elk product met brons een uniek karakter krijgt. MHB’s brons combineert stabiliteit en een lange levensduur met een esthetische eersteklas uitstraling die met de tijd nog mooier wordt en een gevoel van luxe en prestige aan een gebouw geeft.

 

 

MHB Donker brons
MHB Tin

Tin:

Tin, een van de oudste bekende metalen, werd aanvankelijk gebruikt om brons te maken. Vanaf ongeveer het jaar 600 werd tin ook in zijn zuivere vorm gebruikt. Het is een metaal dat zilvergrijs van kleur is en in de loop der jaren krijgt tin een unieke donkergrijze tint die een gebouw een tijdloze charme geeft.

 

 

 

Mangaan:

Mangaan wordt al sinds de prehistorie gebruikt, het is een zilvergrijs metaal dat sterk op ijzer lijkt. Het is een uniek metaal dat qua compositie vrijwel niet te vervangen is door andere metalen. MHB’s Mangaan heeft een uniforme tint voor een intense kleurervaring gecombineerd met een zeer lichte ondertoon wat een authentieke uitstraling geeft aan een gebouw.

 

 

MHB Manganese
MHB Brass

Messing:

Messing balanceert qua kleur tussen de koele tint van zink en de warme toon van koper. Het is een zeer buigzaam bekledingsmateriaal, waardoor het erg geschikt is voor decoratieve metaalbewerking. Architectonische projecten waarbij messing wordt gebruikt, beginnen met een warme, gouden tint. In de loop der jaren wordt deze zachter en krijgt hij een intens karakter en diepte. Schoonheid, elegantie en duurzaamheid, deze kwaliteiten maken MHB’s messing een uitstekend metaal voor talloze architectonische toepassingen.