Dutch masters of steel since 1667
NL
Dutch Masters of Steel since 1667
Discover

MHB

MEER LICHT

Overview van het hoofdkantoor van MHB
Originele boerderij historie MHB
Akte uit het gemeente archief van 1667
Vakman lasser van MHB uit de jaren 30
/

In het jaar 1667 begon Mathijs Henricx als meestersmid de weg te banen voor MHB in het centraal gelegen dorp Herveld. Al meer dan 350 jaar wordt het eeuwenoude ambacht van staalmeesterschap van vader op zoon doorgegeven. Na al die eeuwen hebben we nog steeds met trots ons hoofdkwartier in Herveld. We werken nu samen met partners uit de hele wereld.

Dutch masters of steel since 1667

Drijfveer om te innoveren

In de loop der tijd hebben we een sterke drang naar innovatie ontwikkeld, waarbij we gebruik maken van onze eeuwenlange ervaring om ons te blijven richten op de grensverleggende toepassing van staal.

Mathijssen

Herveld

Betuwe

Vakman lasser van MHB uit de jaren 30 met frame
Workshop van MHB in de jaren 30 met meerdere profiel systemen

Van toen naar nu

Vandaag de dag bestaat MHB uit meer dan 200 staalmeesters die zich uitsluitend richten op staal. De combinatie van voortdurende ontwikkeling en diepgeworteld vakmanschap stelt MHB in staat om belangrijke innovaties met gerenommeerde esthetische schoonheid te creëren.

Meer licht

Als familiebedrijf zet MHB zich in voor een langetermijnvisie voor alle betrokken partijen. Onze missie is voor ons van het grootste belang: “meer licht.

 

Zomer bbq feest met alle MHB medewerkers

 

Onze missie: “meer licht” komt uit het hart. Het is waar we als bedrijf voor staan en het is onze oprechte wens en verlangen om dit te vertalen in alles wat we doen.

 

Mark Mathijssen, Directeur

Meer licht voor onze klanten:

U kunt rekenen op een persoonlijke service, en gedreven vakmensen die telkens weer tot het uiterste gaan om onze esthetisch hoogwaardige producten te leveren. De ultraslanke producten van MHB maken optimaal gebruik van natuurlijk licht, een bewezen component van persoonlijk geluk en gezondheid. Door dusdanig te ontwerpen gaan onze producten, bij goed onderhoud, meer dan een leven lang mee. MHB laat klanten profiteren van comfort en service van wereldklasse. MHB beheert het gehele ontwikkelings- en productieproces van al haar unieke profielen en producten. In tegenstelling tot andere fabrikanten van staalprofielen werken wij met u samen vanaf het eerste idee tot aan de voltooiing van het project, zoals wij dat al eeuwen doen.

MHB SL30-ISO Project in USA the Taula house uizicht op de tuin
Een groepsfoto van alle MHB medewerkers

Meer licht voor onze medewerkers:

We zorgen voor een veilige, positieve en ondersteunende werkomgeving voor onze medewerkers. We koesteren deze door zorg te dragen voor goede overlegstructuren, en het organiseren van passende trainingen en boeiende workshops. Mede dankzij de interne “Meer Licht Teams” zijn er tal van initiatieven geboren zoals gratis yogalessen en vers fruit voor iedereen.

Meer licht voor onze omgeving:

Vanzelfsprekend bekommeren wij ons ook om de duurzame toekomst van onze planeet. Staal, het kernmateriaal van al onze producten, is 100% recyclebaar. En we doen ons best om alleen maar gerecycled staal als ingangsmateriaal te gebruiken. Onze nieuwe productiehallen worden volledig middels aardwarmte verwarmd.

 

Big green egg office 1
MHBetuweloop 2019 met kinderen als deelnemers

Meer licht voor de lokale omgeving: dichtbij en veraf

Het ondersteunen van onze lokale omgeving is een andere lange traditie die we bij MHB koesteren. We ondersteunen vele lokale initiatieven, zoals sportclubs en initiatieven die gerund worden door vrijwilligers. Maar ook verder weg, in Roemenië ondersteunen we meerdere initiatieven, met name in de armoede en verslavingszorg. Als u hier meer informatie over wenst, vertellen wij u hier graag meer over.

Meer licht teams:

Voor elk van bovengenoemde onderwerpen is er een intern “Meer Licht”-team, die acties initieert en ervoor zorgt dat “Meer Licht” de kern is en blijft bij wat we doen bij MHB.

Uitkijkend over het meer van geneve Byron Chemin
Onze missie: “meer licht” komt uit het hart. Het is waar we als bedrijf voor staan en het is onze oprechte wens en verlangen om dit te vertalen in alles wat we doen.

 

Mark Mathijssen, Directeur