Dutch masters of steel since 1667
NL
Dutch Masters of Steel since 1667
Discover

MHB

Meer Licht

Overview van het hoofdkantoor van MHB
Originele boerderij historie MHB
Akte uit het gemeente archief van 1667
Vakman lasser van MHB uit de jaren 30
/

Dutch Masters of Steel since 1667

 

In het jaar 1667 begon Mathijs Henricx als meestersmid de weg te banen voor MHB in het centraal gelegen dorp Herveld. Al meer dan 350 jaar wordt het eeuwenoude ambacht van staalmeesterschap van vader op zoon doorgegeven. Na al die eeuwen hebben we nog steeds met trots ons hoofdkwartier in Herveld. We werken nu samen met partners uit de hele wereld.

Drijfveer om te innoveren

In de loop der tijd hebben we een sterke drang naar innovatie ontwikkeld, waarbij we gebruik maken van onze eeuwenlange ervaring om ons te blijven richten op de grensverleggende toepassing van staal.

Mathijssen

Herveld

Betuwe

Workshop van MHB in de jaren 30 met meerdere profiel systemens

Een revolutie ontketend

In 2003 heeft MHB een revolutie teweeg gebracht in de stalen deuren- en ramenindustrie met de creatie van een uniek thermisch onderbroken stalen profielsysteem bestaande uit massief staal. Deze uitvinding heeft geresulteerd in een compleet nieuwe look en feel voor stalen ramen en deuren. Puur, sterk, duurzaam en transparant.

 

3d front view render van de oppervalktebehandeling van SL30-ISO profiel systeem

 

MHB begon met het creëren van de massief stalen systemen voor brandwerende deuren en schermen, wat resulteerde in een brandwerendheid tot 2 uur. Dit alles met behoud van de ultraslanke 30 mm breedte van de profielen.

 

In 2007 was MHB de eerste ter wereld die thermisch geïsoleerde massief stalen ramen en deuren introduceerde, met dezelfde principes van zuiverheid, kracht en duurzaamheid. Het gepatenteerde SL30-ISO® profielsysteem was geboren, met als belangrijkste kenmerk de speciale isolator. Het heeft MHB in staat gesteld om de revolutionaire herintroductie van staal als integraal onderdeel van de mooiste gebouwen ter wereld te leiden.

 

Vandaag de dag bestaat MHB uit meer dan 200 staalmeesters die zich uitsluitend richten op staal. De combinatie van voortdurende ontwikkeling en diepgeworteld vakmanschap stelt MHB in staat om belangrijke innovaties met gerenommeerde esthetische schoonheid te creëren.

Meer Licht

Als familiebedrijf zet MHB zich in voor een langetermijnvisie voor alle betrokken partijen. Onze missie is voor ons van het grootste belang: “Meer Licht.

 

Zomer bbq feest met alle MHB medewerkers

 

Onze missie: “Meer Licht” komt uit het hart. Het is waar we als bedrijf voor staan en het is onze oprechte wens en verlangen om dit te vertalen in alles wat we doen.

 

Mark Mathijssen, Voormalig Directeur

Meer Licht voor onze klanten:

U kunt rekenen op een persoonlijke service, en gedreven vakmensen die telkens weer tot het uiterste gaan om onze esthetisch en kwalitatief hoogwaardige producten te leveren. De ultraslanke en pure stalen producten van MHB laten niet alleen meer licht in de ruimte stromen, maar zorgen ook voor meer transparantie en uitzicht. Door dusdanig te ontwerpen gaan onze producten, bij goed onderhoud, meer dan een leven lang mee. MHB beheert het gehele ontwikkelings- en productieproces van al haar unieke profielen en producten. Alle profielen worden in eigen huis geproduceerd, waardoor we u een grote mate van vrijheid kunnen bieden bij het ontwerp. Wij werken met u samen vanaf het eerste idee tot aan de voltooiing van het project, zoals wij dat al eeuwen doen.

MHB SL30-ISO Project in USA the Taula house uizicht op de tuin
Een groepsfoto van alle MHB medewerkers

Meer Licht voor onze medewerkers:

We zorgen voor een veilige, positieve en ondersteunende werkomgeving voor onze medewerkers. We koesteren deze door zorg te dragen voor goede overlegstructuren, en het organiseren van passende trainingen en boeiende workshops. Mede dankzij de interne “Meer Licht Teams” zijn er tal van initiatieven geboren zoals gratis yogalessen en vers fruit voor iedereen.

Meer Licht voor onze omgeving:

Vanzelfsprekend bekommeren wij ons ook om de duurzame toekomst van onze planeet. Staal, het kernmateriaal van al onze producten, is 100% recyclebaar. En we doen ons best om alleen maar gerecycled staal als ingangsmateriaal te gebruiken. Onze nieuwe productiehallen worden middels aardwarmte verwarmd.

 

Big green egg office 1
MHBetuweloop 2019 met kinderen als deelnemers

Meer Licht voor de lokale omgeving: dichtbij en veraf

Het ondersteunen van onze lokale omgeving is een andere lange traditie die we bij MHB koesteren. We ondersteunen vele lokale initiatieven, zoals sportclubs en initiatieven die gerund worden door vrijwilligers. Maar ook verder weg, in Roemenië ondersteunen we meerdere initiatieven, met name in de armoede en verslavingszorg. Als u hier meer informatie over wenst, vertellen wij u hier graag meer over.

Meer Licht teams:

Voor elk van bovengenoemde onderwerpen is er een intern “Meer Licht”-team, dat acties initieert en ervoor zorgt dat “Meer Licht” de kern is en blijft bij wat we doen bij MHB.

Uitkijkend over het meer van geneve Byron Chemin