Dutch masters of steel since 1667
NL
Dutch Masters of Steel since 1667
/

Bauhaus Dessau

Over dit project

Het Bauhaus was een van de meest invloedrijke architectuur-, kunst- en designscholen van de 20e eeuw, waar onder meer de architect Walter Gropius de Bauhaus-filosofie vertaalde in de nieuwe gebouwen van het instituut. De nadruk lag op het openen van interieurs voor meer licht door middel van staal en glas, gebaseerd op modernistische principes.

Een van de belangrijkste kenmerken van het modernisme in de architectuur was het gebruik van slanke stalen stoeltjes profielen. In het begin van de 20e eeuw maakten nieuwe technieken het mogelijk grotere gevelopeningen te maken om zo meer licht binnen te laten. Deze profielen werden meestal gemaakt van warm of koudgewalst staal. Het stoeltjes profiel is hier misschien wel het bekendste voorbeeld van.

In 2011 werd MHB benaderd door de architecten die Bauhaus Dessau renoveerden, het monumentale gebouw en fundament van het Bauhaus modernisme. Er was geen stalen profielsysteem op de markt dat thermisch onderbroken was en de exacte detaillering van Bauhaus kon evenaren. MHB ontwikkelde hiervoor een geheel nieuw, stalen raamprofiel voor de renovatie van de Bauhaus gebouwen.

Het Classic-ISO® profiel is een aanpassing van het SL30-ISO® profiel dat voldoet aan de esthetiek van de originele Bauhaus profielen. Het voegt uitstekende isolatieprestaties toe aan de nu 100+ jaar oude Bauhaus-gebouwen. Het ontwerp en de beschikbaarheid van buitenbeglazing maken het zeer geschikt voor klassieke architectuur en renovatie van historische gebouwen.

Klik hier voor de MHB Bauhaus business case video.
Architect:

Brenne Architekten

Locatie:

DE, Dessau

Fotografie:

Ward Snijders

Aannemer:

Stiftung Bauhaus Dessau, Dessau-Roẞlau

Gebruikte systemen:

Classic-ISO


Bauhaus Dessau renovatie met MHB classic-iso2
Bauhaus Dessau 1
Bauhaus Dessau 2
Bauhaus Dessau 3
Bauhaus Dessau 4
Bauhaus Dessau 5
Bauhaus Dessau 6
Bauhaus Dessau 7
Bauhaus Dessau 8