Dutch masters of steel since 1667
NL
Dutch Masters of Steel since 1667
/

BFAB kunstgalerie

Over dit project

Het gebouw werd in 1920 gebouwd om te voorzien in de energiebehoeften van New York en werd in de jaren '60 en '80 aangepast om een woon-werkruimte te creëren voor de beroemde beeldhouwer Walter de Maria. Zelfs met meer dan een eeuw geschiedenis achter de rug, behoudt het gebouw nog steeds veel van zijn oorspronkelijke relikwieën en de algemene esthetiek van zijn industriële verleden. Het gebouw werd oorspronkelijk ontworpen door William H. Whitehill en gebouwd in 1919 om de activiteiten van The New York Edison Company te ondersteunen. In 1963 werd een wijzigingsvergunning afgegeven waardoor het gebouw werd omgevormd tot een fotostudio. Maar het duurde tot de jaren tachtig van de vorige eeuw voordat Walter de Maria in het gebouw kwam wonen. De ruimte werd opengelaten en gebruikt als atelierruimte en als opslagruimte. Veel van de oorspronkelijke inrichting en kenmerken van het station zijn bewaard gebleven zoals de spelonkachtige ruimten met plafonds tot een hoogte van 32 voet. Het gebouw wordt nu gebruikt door de Brant Foundation, een non-profit organisatie die zich toelegt op het promoten van hedendaagse kunst en design. (source)
Architect:

Gluckman Tang architects

Locatie:

USA, New York

Partner:

Dover Windows & Doors

Gebruikte systemen:

SL30-ISO