Dutch masters of steel since 1667
NL
Dutch Masters of Steel since 1667
/

Villa Bussum

Over dit project

Op een royaal kavel aan de rand van een natuurgebied in Bussum wordt een vrijstaande villa zorgvuldig in zijn groene context ingepast. De witte abstracte villa bestaat uit twee verdiepingen met een souterrain die vrijwel geheel als natuurstenen plint is verzonken in het geaccidenteerde maaiveld. De leefruimten zoals de woonkamer, eetkamer, keuken, speelruimte en studeerkamer zijn gesitueerd op de begane grond. De naar de natuur georiënteerde zuidgevel bestaat vrijwel geheel uit glas. De panoramische verbinding met de natuur wordt maximaal benut door het toepassen van vrijwel onzichtbare ‘overhoekse’ glazen puien voorzien van royale schuifdeuren die toegang bieden tot het terras. Als overgang tussen het ‘binnen’ en het ‘buiten’ is een deel van het terras ingekaderd en overdekt waardoor er nog intensiever gebruik kan worden gemaakt van de buitenruimte en de beleving van de natuur gedurende alle jaargetijden. De begane grond en eerste verdieping zijn via de centrale vide ruimtelijk met elkaar verbonden. De hoge stalen entree pui zorgt ook hier voor mooie zichtlijnen en interactie met de lommerrijke omgeving. De voorgevel is wat meer gesloten en uit oogpunt van privacy zijn er in de slaapkamers borstweringen toegepast.
Architect:

Van Moort & Partners architecten
Ontwerpstudio Jan des Bouvrie

Locatie:

NL, Bussum

Fotografie:

Robert van Tongeren

Gebruikte systemen:

SL30-ISO